Fă o înregistrare din nou privată sau elimină o singură persoană din lista de acces.
Poți retrage accesul la o înregistrare partajată în două moduri: setează-o ca Privat pentru a bloca pe toată lumea deodată sau elimină o singură adresă de e-mail din lista de invitații pentru a bloca doar acea persoană. Ambele se fac din fereastra Partajează a înregistrării.
Elimină o persoană
Această metodă funcționează atunci când Acces general este setat pe Anumite persoane.
- Deschide înregistrarea și selectează Partajează.
- Găsește adresa de e-mail a persoanei în listă și selectează x de lângă ea pentru a o elimina.
- Selectează Invită pentru a salva lista actualizată.
Persoanei i se blochează accesul la înregistrare imediat ce salvezi. Nu primește nicio notificare că a fost eliminată.
Fă din nou privată o înregistrare
Această metodă blochează pe toată lumea deodată, indiferent dacă înregistrarea a fost partajată cu Anumite persoane sau cu Oricine are linkul.
- Deschide înregistrarea și selectează Partajează.
- Sub Acces general, alege Privat.
Modificarea se aplică imediat - pentru această opțiune nu există un pas separat de salvare.
Ce nu se anulează
- Lista de invitații nu se golește. Dacă treci Acces general pe Privat, accesul doar se blochează - nu se elimină nimeni din lista de invitații. Dacă te întorci mai târziu la Anumite persoane, toți cei pe care i-ai invitat anterior sunt în continuare în listă și pot deschide din nou înregistrarea. Elimină adresele pe care nu mai vrei să le ai acolo înainte să revii la această setare.
- Copiile deja făcute rămân. Dacă cineva a descărcat înregistrarea, a salvat-o în propriul Google Drive sau a copiat linkul cât timp avea acces, revocarea accesului nu elimină și nu retrage acea copie.
- Comentariile și reacțiile rămân. Dacă elimini o persoană sau treci înregistrarea pe Privat, comentariile și reacțiile pe care le-a postat deja nu se șterg - persoana doar nu mai poate deschide înregistrarea.
- Membrii spațiului de lucru al echipei nu sunt afectați. Dacă înregistrarea se află într-un spațiu de lucru al echipei cu cel puțin doi membri activi, ceilalți membri o pot deschide în continuare chiar și după ce setezi accesul pe Privat - este aceeași excepție a spațiului de lucru care se aplică și la partajare. Vezi Privat, anumite persoane sau oricine are linkul.
Ai invitat din greșeală o adresă greșită
Elimin-o la fel ca pe orice altă persoană: deschide Partajează, selectează x de lângă adresa incorectă și selectează Invită pentru a salva. Apoi adaugă adresa corectă, dacă e nevoie.
Articole conexe